• rfid
    Radio Frequency Identification

RFID og MES, WMS eller mobile applikationer - høj kvalitet i høj hastighed

RFID-systemer (Radio Frequency Identification, identifikation via radiofrekvens) revolutionerer den måde, hvorpå virksomheder kan følge deres varer og styre deres lager. RFID-løsninger kan løfte effektiviteten i din virksomhed markant ved at give langt større synlighed i dine lagervarer, mens de bevæger sig gennem forsyningskæden.
    

En af de vigtigste forskelle mellem RFID- og stregkodeteknologier er, at RFID i modsætning til stregkoder fjerner behovet for, at det aflæste er umiddelbart synligt. RFID-scanning kan også udføres på større afstande end stregkodescanning.

Hvad er så RFID?

RFID er en teknologi, der bruger radiobølger til at overføre information. De vigtigste komponenter i et RFID-system er en læser, en antenne, en tag (et mærkat) og et computersystem. Taggen identificerer sig selv over for læseren ved at sende et entydigt identifikationsnummer via en radioforbindelse. RFID-læseren kan læse eller skrive data fra eller til RFID-tags med brug af radiosignaler. Der findes en række producenter af RFID-hardware, og der er altid mere end ét alternativ til det specifikke behov.

RFID-tag

RFID-taggen består af en mikrochip og en antenne, der kommunikerer med en RFID-læser via radiobølger. Tags findes i dag i en række forskellige former, størrelser og materialer. Rækkevidden for læsninger varierer fra nogle millimeter og op til 6-8 meter. Rækkevidden for læsning afhænger af antennens størrelse og form: jo større antenne, desto længere læseafstand. RFID-tags kan gemme data i chippen.

RFID-læsere

Der findes forskellige typer af læsere med forskellige læseafstande og størrelser. Nogle læsere er monteret i et kabinet og modtager signaler fra store antenner. Andre læsere er små med integreret antenne, og her er læseafstandene mere begrænsede.

RFID-computersystem

RFID-hardwaren kommer først til nytte, når den er en del af et produktions- eller logistiksystem. RFID-softwaren forbinder RFID-porte, printere og mobile læsere til dine kernesystemer. For eksempel styrer og overvåger enhedshåndteringssoftwaren RFID-læserne og eventuelt andre relaterede enheder og giver brugerne mulighed for at konfigurere, overvåge, aktivere og udstede kommandoer direkte til læserne via en fælles grænseflade. Datahåndteringssoftwaren indsamler EPC-data eller andre data fra læserne og filtrerer og dirigerer dem intelligent til de relevante destinationer. Den applikationsspecifikke software leverer de funktioner til meddelelseshåndtering, dirigering og tilslutningsmuligheder, som kræves for at integrere RFID-dataene i eksisterende systemer, der dækker områderne SCM (Supply Chain Management, styring af forsyningskæden), ERP (Enterprise Resource Planning, økonomistyring), WMS (Warehouse Management, lagerstyring) og CRM (Customer Relationship management, styring a kunderelationer).


Brug af RFID i forsyningskædens processer

Automatisering af indgående varemodtagelse

Automatisering af indgående varemodtagelse er en af de mest populære og succesfulde anvendelser af RFID inden for produktion, logistik og detailhandel. Alle leverandørernes varer skal mærkes med RFID-mærkater, så forsendelserne registreres automatisk, når de kommer ind i produktionsanlægget. Det fjerner behovet for manuel indtastning af ordrenumre eller stregkodescanning. Det er muligt at integrere RFID-systemet til dine kernesystemer, så der automatisk sendes følgesedler for indgående varer til ERP-systemet.

Lean production

Lean-produktion handler om at få maksimalt flow i produktion med færrest mulige stop. Med RFID kan du automatisere processerne for materialebevægelser, genopfyldningsordrer, sporing af igangværende arbejde og leverandørstyret lager. Når materialebeholdere eller enheder udstyres med RFID-tags kan man automatisk generere transaktioner, når materialerne identificeres i de forskellige faser af produktionsprocessen.

   

Udgående forsendelser

Udgående forsendelser med RFID bidrager til en drastisk reduktion af fejl i forsendelserne. Pakningsfejl og forsendelse til forkerte steder koster mange penge. Med RFID kan du automatisk kontrollere forsendelsernes indhold, at de læsses på den rigtige lastbil, og at der ikke mangler noget på lastbilen. Det er muligt at sende automatiske forsendelsestransaktioner til dit ERP-system. Det reducerer det manuelle arbejde og gør forsendelsesprocesserne mere effektive.

   

LÆS MERE

Goods receiving with RFID

An extreme experiment: RFID reading at a flying speed

RFID at 200 kph

Information
Vi vil gerne høre fra dig!
Contact us
Nyhedsbrev
INSPIRATION! Vi leverer løbende inspirerende, dybtgående artikler og nyheder om logistik, mobilitet og relaterede emner. Abonner nu for at få de mest interessante oplysninger direkte i din indbakke - uden beregning, seks gange om året.
Tilmeld
Følg os
Slutte dig til os i vores sociale medier kanaler og få de seneste i dit eget flow.